Meggle Meggle

Předchozí Další

Kuřecí plátky s citrónovo-bylinkovou omáčkou

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bezlaktózová smetana na vaření 1 ks
  • Kuřecí prsa 4 plátky
  • Stroužek česneku 4 ks
  • Šťáva z 1 citronu 
  • Hladká mouka 4 lžíce
  • Středně velká cibule 1 ks
  • Kuřecí vývar 250 ml
  • Čerstvá petrželka 100 g
  • Sušené italské bylinky 2 lžičky
  • Olej 2 lžíce
  • Sůl, pepř

Příprava 

Každý plátek kuřete zastříkáme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme zlehka v mouce. V nepřilnavé hlubší pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Přendáme na talíř. 

Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu a zalijeme vývarem a vaříme cca 6 min. Přidáme smetanu a vaříme dalších cca 5 min. Omáčku zahustíme dle potřeby hladkou moukou. 
Poté ochutíme citrónem, přidáme bylinky a vložíme zpět plátky masa, které zahřejeme na teplotu vhodnou k okamžitému servírování.