Kuřecí plátky s citrónovo-bylinkovou omáčkou
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bezlaktózová smetana na vaření 1 ks
- Kuřecí prsa 4 plátky
- Stroužek česneku 4 ks
- Šťáva z 1 citronu
- Hladká mouka 4 lžíce
- Středně velká cibule 1 ks
- Kuřecí vývar 250 ml
- Čerstvá petrželka 100 g
- Sušené italské bylinky 2 lžičky
- Olej 2 lžíce
- Sůl, pepř
Příprava
Každý plátek kuřete zastříkáme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme zlehka v mouce. V nepřilnavé hlubší pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Přendáme na talíř.
Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu a zalijeme vývarem a vaříme cca 6 min. Přidáme smetanu a vaříme dalších cca 5 min. Omáčku zahustíme dle potřeby hladkou moukou.
Poté ochutíme citrónem, přidáme bylinky a vložíme zpět plátky masa, které zahřejeme na teplotu vhodnou k okamžitému servírování.