Meggle Meggle

Předchozí Další

Kuřecí penne se smetanovou omáčkou a rajčaty

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Smetana na vaření 250 ml
  • Stehenní kuřecí řízky nebo prsa bez kůže 500 g
  • Střední rajčata, nakrájená na větší kostky 5 ks
  • Čerstvé špenátové lístky 2 hrsti
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Mletá paprika 1 lžička
  • Sušené italské bylinky (směs tymián, oregano, bazalka) 1 lžička
  • Rozdrcený česnek 5 stroužků
  • Chilli vločky 1 lžička
  • Dobrá slanina 6 plátků
  • Strouhaný parmazán 1 hrnek
  • Těstoviny penne 300 g
  • Strouhaný parmazán k podávání 1/2 hrnku

Příprava 

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka na něm orestujeme na velké kusy nakrájené kuřecí maso – cca 1 minutu z každé strany. Poté snížíme plamen, zaprášíme mletou paprikou a sušenými bylinkami, přikryjeme pokličkou a pár minut dusíme, až bude maso propečené. Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé stranou.

Do stejné pánve vložíme rajčata, špenát, česnek, chilli vločky, třetinu již připraveného kuřecího masa (nakrájeného na malé proužky) a polovinu slaniny. Důkladně promícháme.

Zalijeme Smetanou na vaření MEGGLE a přivedeme k varu. Poté přidáme nastrouhaný parmazán a mícháme, dokud se sýr nerozpustí (trvá to cca 1 - 2 minuty). V tu chvíli pánev stáhneme z ohně a omáčku dochutíme dle chuti solí, případně dalším chilli.

Mezitím si uvaříme těstoviny tak, aby byly al dente. Hotové těstoviny přidáme do pánve s omáčkou.

Na závěr přidáme zbytek slaninu. Zbylé dvě třetiny kuřete nakrájíme na proužky. 
Těstoviny servírujeme s omáčkou a proužky kuřete navrchu, zasypané parmazánem.