Kuřecí penne se smetanovou omáčkou a rajčaty
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Smetana na vaření 250 ml
- Stehenní kuřecí řízky nebo prsa bez kůže 500 g
- Střední rajčata, nakrájená na větší kostky 5 ks
- Čerstvé špenátové lístky 2 hrsti
- Olivový olej 2 lžíce
- Mletá paprika 1 lžička
- Sušené italské bylinky (směs tymián, oregano, bazalka) 1 lžička
- Rozdrcený česnek 5 stroužků
- Chilli vločky 1 lžička
- Dobrá slanina 6 plátků
- Strouhaný parmazán 1 hrnek
- Těstoviny penne 300 g
- Strouhaný parmazán k podávání 1/2 hrnku
Příprava
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka na něm orestujeme na velké kusy nakrájené kuřecí maso – cca 1 minutu z každé strany. Poté snížíme plamen, zaprášíme mletou paprikou a sušenými bylinkami, přikryjeme pokličkou a pár minut dusíme, až bude maso propečené. Maso vyndáme z pánve a udržujeme teplé stranou.
Do stejné pánve vložíme rajčata, špenát, česnek, chilli vločky, třetinu již připraveného kuřecího masa (nakrájeného na malé proužky) a polovinu slaniny. Důkladně promícháme.
Zalijeme Smetanou na vaření MEGGLE a přivedeme k varu. Poté přidáme nastrouhaný parmazán a mícháme, dokud se sýr nerozpustí (trvá to cca 1 - 2 minuty). V tu chvíli pánev stáhneme z ohně a omáčku dochutíme dle chuti solí, případně dalším chilli.
Mezitím si uvaříme těstoviny tak, aby byly al dente. Hotové těstoviny přidáme do pánve s omáčkou.
Na závěr přidáme zbytek slaninu. Zbylé dvě třetiny kuřete nakrájíme na proužky.
Těstoviny servírujeme s omáčkou a proužky kuřete navrchu, zasypané parmazánem.