Meggle Meggle

Předchozí Další

Kokosové sněhové vločky

K přípravě potřebujeme 

Ingredience (na cca. 35 kusů):

  • Změklé Alpské máslo MEGGLE 160 g
  • Oloupané, velmi jemně mleté mandle 120 g
  • Vejce velikosti M 1 ks
  • Špetka soli 
  • Prosetý moučkový cukr 150 g
  • Mouka 320 g
  • Prášek z kokosového mléka 50 g
  • Strouhaný kokos 3 lžíce
  • Moučkový cukr na posypání a mouka na pracovní plochu 

Příprava 

Změklé máslo s cukrem a solí dejte do mísy a ručním šlehačem vyšlehejte do pěny. Přidejte 1 vejce a zamíchejte. Smíchejte mouku a kokosový prášek a postupně zpracujte, než vytvoříte hladké těsto.

Těsto vyválejte, než bude asi 5 mm silné a vložte jej mezi dvě vrstvy pečicího papíru, položte na plech a nechte asi 30 minut v chladu. Troubu předehřejte na 180°C. Žloutek promíchejte s dvěma polévkovými lžícemi vody.

Odstraňte vrchní pečicí papír, těsto položte na pomoučenou pracovní plochu a ostraňte druhý pečicí papír. Vykrajovátkem ve tvaru sněhové vločky vykrajujte placičky a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pomažte našlehaným vejcem a posypte strouhaným kokosem. Pečte v troubě po dobu 10 minut.

Vločky nechte vychladnout na plechu a poté posypte trochou moučkového cukru.