Klasický cheesecake z Cottage Cheese s borůvkovým glazé
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Cottage Cheese, přírodní 180 g
- MEGGLE Smetana ke šlehání 200 ml
- Tvaroh 170 g
- Vejce 2 ks
- Žloutky 2 ks
- Cukr 100 g
- Citrónová kůra z jednoho citrónu
- Borůvky mražené 300 g
- Dortová želatina 25 g
- MEGGLE Máslo 150 g
- Čokoládové corn flakes 150 g
Na ozdobu
- jahody a máta
Příprava
Čokoládové corn flakes rozdrtíme, smícháme se změklým máslem MEGGLE. Takto připravené těsto upravíme na dno malých zapékacích misek a prsty vymačkáme na stěny misek.
Suroviny na náplň (MEGGLE Cootage Cheese, smetanu ke šlehání MEGGLE, tvaroh, vejce, žloutky, cukr a citrónovou kůru) smícháme a plníme do připravených forem. Pečeme při teplotě 130 ˚C asi 40 minut a necháme zchladnout. Borůvky svaříme se želatinou a teplou směsí přelijeme hotové dortíky.
Víte, že ...
Víte, že borůvky jsou ideální potravinou pro diabetiky? Látky v nich obsažené snižují hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Diabetikům prospívají borůvky také pro udržení dobrého zraku. Podobné účinky jako plody mají i listy.