Javorová broskev
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE bezlaktózový Cottage Cheese 180 g
- avokádový nebo řepkový olej
- 1 střední cibule, nasekaná na kostičky
- 1 lžička soli
- mleté chilli, kmín podle chuti
- 3 broskve, loupané a nakrájené na kostičky
- ¼ šálku javorového sirupu
- jablečný ocet podle chuti
- rozmarýn na ozdobu
Příprava
Na rozpáleném oleji orestujte cibuli. Přidejte broskve, javorový sirup, ocet a promíchejte. Přidejte sůl, chilli, kmín a vařte za stálého míchání asi 30 sekund. Zakryjte a zvyšte teplotu na středně vysokou. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 4 až 5 minut, dokud broskve nejsou úplně měkké. Nechte vychladnout, přemístěte do mixéru, přidejte Cottage Cheese, směs rozmixujte dohladka.
Tip
Dip se ideálně hodí k vepřové panence na grilu se zapečenou broskví a sýrem. Můžete ozdobit rozmarýnem.