Meggle Meggle

Předchozí Další

Jarní hrášková polévka bez laktózy

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bezlaktózová smetana ke šlehání 1 ks
  • Hrášek 400 g
  • Zeleninový vývar 800 ml
  • Středně velká cibule 1 ks
  • Olej 2 lžíce
  • Česnek 1 stroužek
  • Čerstvá máta lístky ze 2 snítek
  • Čerstvá petrželka 100 g
  • Sůl, pepř 

Příprava 

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme hrášek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a vaříme 3-5 minut.

Vhodíme mátu. Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Přidáme smetanu a  necháme přejít varem.

Servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou.