Meggle Meggle

Předchozí Další

Hrášková krémová polévka s mátou

Ingredience:

  • 500 g hrášku
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 500 ml vegánsky zeleninový vývar
  • 5-6 lístků čerstvé máty
  • Sůl a pepř dle chuti
  • MEGGLE Vegan Creme na vaření

Postup:

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mátu nasekáme nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli do zesklovatění. Přidáme česnek a krátce orestujeme.
  3. Přidáme mražený hrášek a zeleninový vývar. Přivedeme k varu, poté snížíme plamen a vaříme, dokud hrášek nezměkne (cca 10 minut).
  4. Polévku odstavíme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  5. Přidáme nasekanou mátu, dochutíme solí a pepřem a ještě krátce prohřejeme.
  6. Podle chuti můžeme zjemnit trochou MEGGLE Vegan Creme na vaření. Podáváme teplé.