Hrášková krémová polévka s mátou
Ingredience:
- 500 g hrášku
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 500 ml vegánsky zeleninový vývar
- 5-6 lístků čerstvé máty
- Sůl a pepř dle chuti
- MEGGLE Vegan Creme na vaření

Postup:
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mátu nasekáme nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli do zesklovatění. Přidáme česnek a krátce orestujeme.
- Přidáme mražený hrášek a zeleninový vývar. Přivedeme k varu, poté snížíme plamen a vaříme, dokud hrášek nezměkne (cca 10 minut).
- Polévku odstavíme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- Přidáme nasekanou mátu, dochutíme solí a pepřem a ještě krátce prohřejeme.
- Podle chuti můžeme zjemnit trochou MEGGLE Vegan Creme na vaření. Podáváme teplé.