Meggle Meggle

Předchozí Další

Hovězí hamburger s grilovanou cibulí

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 50 g
  • Bagety dle chuti
  • Cibule najemno nasekané 2 ks
  • Mleté hovězí maso 500 g
  • Strouhanka 4 polévkové lžíce
  • Hořčice 2 polévkové lžíce
  • Kečup 5 polévkových lžic
  • Chilli koření, sůl 1 kávová lžička
  • Pepř v mlýnku
  • Červené cibule nakrájené na kroužky 2 ks
  • Střední brambory 8 ks
  • Různé salátové listy 100 g
  • Ocet balsamico 4 polévkové lžíce
  • Slunečnicový olej 8 polévkových lžic

Příprava 

Cibuli podusíme v Bylinkovém másle Meggle a společně s ostatními přísadami ji vložíme do mísy. Vše řádně promícháme a ochutíme chilli kořením, solí a pepřem tak, aby směs byla pikantní.

Formy na hamburgery dáme na hodinu vychladit do lednice. Bagety nakrájíme a opečeme společně s cibulí a hamburgery na grilu. Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky a rovněž vložíme na gril.

Omyté salátové listy rozložíme na talíř a přelijeme zálivkou připravenou smícháním octa, oleje, pepře a soli. Hamburgery poklademe kroužky grilované cibule a podáváme společně s brambory a plátky grilované bagety.