Hovězí hamburger s grilovanou cibulí
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 50 g
- Bagety dle chuti
- Cibule najemno nasekané 2 ks
- Mleté hovězí maso 500 g
- Strouhanka 4 polévkové lžíce
- Hořčice 2 polévkové lžíce
- Kečup 5 polévkových lžic
- Chilli koření, sůl 1 kávová lžička
- Pepř v mlýnku
- Červené cibule nakrájené na kroužky 2 ks
- Střední brambory 8 ks
- Různé salátové listy 100 g
- Ocet balsamico 4 polévkové lžíce
- Slunečnicový olej 8 polévkových lžic
Příprava
Cibuli podusíme v Bylinkovém másle Meggle a společně s ostatními přísadami ji vložíme do mísy. Vše řádně promícháme a ochutíme chilli kořením, solí a pepřem tak, aby směs byla pikantní.
Formy na hamburgery dáme na hodinu vychladit do lednice. Bagety nakrájíme a opečeme společně s cibulí a hamburgery na grilu. Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky a rovněž vložíme na gril.
Omyté salátové listy rozložíme na talíř a přelijeme zálivkou připravenou smícháním octa, oleje, pepře a soli. Hamburgery poklademe kroužky grilované cibule a podáváme společně s brambory a plátky grilované bagety.