Meggle Meggle

Předchozí Další

Grilovaný filet z lososa se smetanovou omáčkou z limetek

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Máslo 200 g
  • Filet z lososa 1,8 kg
  • Karotka 400 g
  • Pórek 400 g
  • Celer 200 g
  • Paprika červená 200 g
  • Olivový olej 50 g
  • Sůl, pepř 

Na omáčku: 

  • MEGGLE Creme Patisserie neslazená 220 ml
  • MEGGLE Máslo 50 g
  • Velké stroužky česneku 4 ks
  • Cibule 80 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Mouka typ 405, 60 g
  • Fischfond / lacroix 800 ml
  • Limetka 1 ks
  • Sůl, pepř, kurkuma

Příprava 

Lososa nakrájíme na 20 plátků á 90 g, osolíme a ochutíme pepřem, lehce namarinujeme olivovým olejem a dáme na gril. Zeleninu nakrájíme na velmi jemné plátky a blanžírujeme ve vroucí vodě cca 30 sekund. Po blanžírování dáme ihned zeleninu do ledové vody, aby si uchovala barvu. Krátce před přípravou dovaříme zeleninu na másle (uchová se křupavá). Na omáčku zpěníme máslo a najemno nakrájenou cibuli a česnek a bobkový list. Pak přidáme mouku a necháme krátce povařit, nalijeme fischfond a necháme povařit. Vymačkáme limetku, šťávu dáme do vroucí omáčky a znovu povaříme. Nakonec přidáme MEGGLE „Creme Patisserie neslazenou“ a necháme lehce povařit. Dochutíme kořením a přidáme dvě špičky nože kurkumy kvůli barvě. Vyjmeme bobkový list, vše rozmixujeme a propasírujeme.