Grilované vepřové špízy s česnekem a barevnou zeleninou
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 75 g
- Červená paprika 1 ks
- Žlutá paprika 1 ks
- Lilek (à cca 500 g) 1 ks
- Cuketa 2 ks
- Rozmarýn 3 větvičky
- Vepřové řízky 600 g
- Sůl, pepř
- Kovové jehly 12 ks
Příprava
Odkrojíme 25 g Bylinkového másla Meggle, dáme do malé misky a necháme změknout. Očistíme a omyjeme zeleninu. Cukety nakrájíme na kolečka, papriku a lilek nakrájíme na proužky. Omyjeme rozmarýn, osušíme a trochu odložíme stranou na ozdobu. Zbytek rozmarýnu otrháme z větviček a najemno nasekáme.
Omyté maso osušíme, případně trochu naklepeme a nařežeme na podélné proužky. Kousky masa napícháme na jehly tak, aby utvořily vlnky. Ochutíme solí a pepřem.
Do grilovací misky vložíme zeleninu, rozmarýn a pečeme na předehřátém grilu 6 - 8 minut. Pravidelně otáčíme. Špízy grilujeme ze všech stran 5-7 minut, při tom je občas potřeme rozpuštěným Bylinkovým máslem Meggle. K zelenině přidáme 50 g Bylinkového másla MEGGLE, promícháme a dále opékáme 1- 2 minuty. Podle přání dochutíme solí a pepřem. Zeleninu a špízy připravíme na talíře a posypeme rozmarýnem.