Meggle Meggle

Předchozí Další

Grilované vepřové špízy s česnekem a barevnou zeleninou

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 75 g
  • Červená paprika 1 ks
  • Žlutá paprika 1 ks
  • Lilek (à cca 500 g) 1 ks
  • Cuketa  2 ks
  • Rozmarýn 3 větvičky
  • Vepřové řízky 600 g
  • Sůl, pepř
  • Kovové jehly 12 ks

Příprava 

Odkrojíme 25 g Bylinkového másla Meggle, dáme do malé misky a necháme změknout. Očistíme a omyjeme  zeleninu. Cukety nakrájíme na kolečka, papriku a lilek nakrájíme na proužky. Omyjeme rozmarýn, osušíme a trochu odložíme stranou na ozdobu. Zbytek rozmarýnu otrháme z větviček a najemno nasekáme.

Omyté maso osušíme, případně trochu naklepeme a nařežeme na podélné proužky. Kousky masa napícháme na jehly tak, aby utvořily vlnky. Ochutíme solí a pepřem.

Do grilovací misky vložíme zeleninu, rozmarýn a pečeme na předehřátém grilu 6 - 8 minut. Pravidelně otáčíme. Špízy grilujeme ze všech stran 5-7 minut, při tom je občas potřeme rozpuštěným Bylinkovým máslem Meggle. K zelenině přidáme 50 g Bylinkového másla MEGGLE, promícháme a dále opékáme 1- 2 minuty. Podle přání dochutíme solí a pepřem. Zeleninu a špízy připravíme na talíře a posypeme rozmarýnem.