Grilované jehněčí kotletky na salátovém lůžku s Bylinkovým máslem MEGGLE
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo (à cca 10 g) 4 kolečka
- Citrón 1 ks
- Zázvor velikosti lískového ořechu 1 ks
- Růžový pepř 1 čajová lžička
- Olivový olej 1 polévkových lžic
- Jehněčí kotlet (à cca 60 g) 3 ks
- Rajčata 6 ks
- Rukola 125 g
- Světlý ocet balsamico 4 polévkové lžice
- Sůl, pepř, cukr
Příprava
Nastrouháme kůru z omytého a osušeného citrónu. Oloupaný zázvor nakrájíme najemno. Růžový pepř rozdrtíme. Smícháme 6 polévkových lžic oleje, citrónovou kůru, trochu soli a růžový pepř. Omyté a osušené maso potřeme marinádou. Cca 30 minut marinujeme.
Očištěná, omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Rukolu omyjeme a necháme okapat. Ocet ochutíme solí, pepřem a cukrem. Prošleháme 4 polévkové lžíce olivového oleje.
Jehněčí kotlety vyjmeme z marinády a grilujeme na horkém grilu z obou stran vždy 3-4 minuty, přitom potíráme zbylou marinádou. Rajčata a rukolu připravíme na talíře a pokapeme zálivkou. Na každý talíř přidáme 3 jehněčí kotlety, na které položíme kolečko Bylinkového másla MEGGLE.