Meggle Meggle

Předchozí Další

Grilovaná červená řepa

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE ochucené máslo bylinkové
  • Menší červená řepa 3 - 5 ks
  • Stroužky česneku několik ks
  • Větvička rozmarýnu (není nutné) 
  • Balsamico ocet 1 kávová lžička
  • Olivový olej 2 polévkové lžíce
  • Mořská sůl 
  • Mletý pepř 
  • Alobal

Příprava 

Neoloupanou řepu důkladně omyjeme a ubrouskem osušíme. Přichystáme si dostatečné množství alobalu, na který řepu položíme. K řepě přidáme česnek (můžeme, ale nemusíme ho oloupat) a rozmarýn. Každou řepu pokapeme olejem a octem, osolíme a opepříme.  Alobal uzavřeme tak, aby v něm nezůstal žádný otvor, a dáme grilovat. Grilujeme do změknutí, cca hodinu (záleží na velikosti řepy).

Když jsou řepy upečené, propíchneme alobal, aby se uvolnila pára, a ještě teplé oloupeme