Grilovaná červená řepa
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE ochucené máslo bylinkové
- Menší červená řepa 3 - 5 ks
- Stroužky česneku několik ks
- Větvička rozmarýnu (není nutné)
- Balsamico ocet 1 kávová lžička
- Olivový olej 2 polévkové lžíce
- Mořská sůl
- Mletý pepř
- Alobal
Příprava
Neoloupanou řepu důkladně omyjeme a ubrouskem osušíme. Přichystáme si dostatečné množství alobalu, na který řepu položíme. K řepě přidáme česnek (můžeme, ale nemusíme ho oloupat) a rozmarýn. Každou řepu pokapeme olejem a octem, osolíme a opepříme. Alobal uzavřeme tak, aby v něm nezůstal žádný otvor, a dáme grilovat. Grilujeme do změknutí, cca hodinu (záleží na velikosti řepy).
Když jsou řepy upečené, propíchneme alobal, aby se uvolnila pára, a ještě teplé oloupeme