Meggle Meggle

Předchozí Další

Gazpacho

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 35 g
  • Salátová okurka 2 ks
  • Červený paprikový lusk 2 ks
  • Zelený paprikový lusk 1 ks
  • Rajčata 1 kg
  • Česnekové stroužky 4 ks
  • Červená cibule 2 ks
  • Strouhanka 250 g
  • Kuřecí vývar 500 ml
  • Ocet balsamico 50 ml
  • Bazalka 3 snítky
  • Mořská sůl, pepř z mlýnku, koriandr

Příprava 

Slupku omytých rajčat nařízneme do kříže. Ponoříme je na minutu do vařící vody a poté omyjeme  studenou vodou. Necháme okapat a následně oloupeme. Rajčata rozčtvrtíme a odstraníme jádřinec. Z omytých paprikových lusků odstraníme stonek a jádřinec a nakrájíme na drobné kostičky. Okurky oloupeme a nakrájíme rovněž na kostičky. Listy bazalky nasekáme nadrobno. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme najemno. Vše přesuneme do salátové mísy a přidáme 35 g rozpuštěného Bylinkového másla MEGGLE.

Strouhanku zalijeme octem a necháme vsáknout. Marinovanou zeleninu i se šťávou a kuřecím vývarem přesuneme do mixéru. Opatrně umixujeme do jemné rovnoměrné masy. Propasírujeme a smícháme se zbylou tekutinou. Osolíme a opepříme.

Před podáváním dáme vychladit nejméně na 1 hodinu do lednice.