Gazpacho
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 35 g
- Salátová okurka 2 ks
- Červený paprikový lusk 2 ks
- Zelený paprikový lusk 1 ks
- Rajčata 1 kg
- Česnekové stroužky 4 ks
- Červená cibule 2 ks
- Strouhanka 250 g
- Kuřecí vývar 500 ml
- Ocet balsamico 50 ml
- Bazalka 3 snítky
- Mořská sůl, pepř z mlýnku, koriandr
Příprava
Slupku omytých rajčat nařízneme do kříže. Ponoříme je na minutu do vařící vody a poté omyjeme studenou vodou. Necháme okapat a následně oloupeme. Rajčata rozčtvrtíme a odstraníme jádřinec. Z omytých paprikových lusků odstraníme stonek a jádřinec a nakrájíme na drobné kostičky. Okurky oloupeme a nakrájíme rovněž na kostičky. Listy bazalky nasekáme nadrobno. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme najemno. Vše přesuneme do salátové mísy a přidáme 35 g rozpuštěného Bylinkového másla MEGGLE.
Strouhanku zalijeme octem a necháme vsáknout. Marinovanou zeleninu i se šťávou a kuřecím vývarem přesuneme do mixéru. Opatrně umixujeme do jemné rovnoměrné masy. Propasírujeme a smícháme se zbylou tekutinou. Osolíme a opepříme.
Před podáváním dáme vychladit nejméně na 1 hodinu do lednice.