Frappuccino
Ingredience
- 1 šálek silné studené kávy (ideálně vychlazené espresso nebo káva připravená metodou cold brew)
- 1 šálek bezlaktózového mléka MEGGLE
- 1–2 lžíce sladidla (javorový sirup, agávový sirup, med, nebo i cukr – množství záleží na tom, jak sladké to máš rád/a)
- 1 šálek ledu
Volitelné:
- Bezlaktózová šlehačka ve spreji MEGGLE na ozdobu

Postup
- Připrav si kávu: Ujisti se, že máš silnou, vychlazenou kávu. Klidně si ji připrav dopředu a dej ji vychladit do lednice.
- Vše smíchej: Do mixéru vlij vychlazenou kávu, bezlaktózové mléko a sladidlo. Přidej led.
- Mixuj do hladka: Mixuj, dokud nezískáš hladkou, krémovou konzistenci. Pokud je frappuccino příliš husté, přidej trochu více bezlaktózového mléka. Pokud je příliš řídké, přidej více ledu.
- Ochutnej a uprav: Ochutnej a podle potřeby přidej více sladidla nebo kávového extraktu.
- Podávej: Nalij frappuccino do vysoké sklenice. Pokud máš, ozdob bezlaktózovou šlehačkou MEGGLE a třeba posyp trochou kakaa nebo polej sirupem.