Meggle Meggle

Předchozí Další

Francouzské tousty na sladko

Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou

K přípravě potřebujeme

  • 250 ml Meggle smetany ke šlehání
  • 180 g bezlaktózového tvarohu Meggle
  • 180 g zakysané smetany Meggle
  • 8 plátků toastového chleba světlého
  • 1 polévková lžíce Meggle másla
  • 1,5 dcl mléka
  • 1 vejce
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 1 polévková lžíce cukr moučka
  • čerstvé ovoce
  • javorový sirup
  • citronová kúra - pár strouhnutí
  • Lotus karamelové sušenky

Příprava

Připravíme si “těstíčko” na obalování toastů – smetanu ke šlehání, vanilkový cukr, skořici, javorový sirup a vajíčka vyšleháme do hladka.

Toasty obalíme v těstíčku a osmahneme na pánvi na másle z obou stran.

Připravíme si krém na tousty – tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, dochutíme moučkovým cukrem, přidáme šťávu z poloviny citronu a citronovou kůru dle chuti, stačí pár strouhnutí.

Hotové tousty servírujeme s ochuceným tvarohem a ovocem podle vlastního výběru.

Kulinářský tip Petry Vindyšové

Hotové tousty poprášíme prachem z karamelových Lotus sušenek (sušenky nadrtíme tyčových mixérem s nástavcem chopper), snídaně tak získá sváteční vzhled i chuť.