Francouzské tousty na sladko
Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou
K přípravě potřebujeme
- 250 ml Meggle smetany ke šlehání
- 180 g bezlaktózového tvarohu Meggle
- 180 g zakysané smetany Meggle
- 8 plátků toastového chleba světlého
- 1 polévková lžíce Meggle másla
- 1,5 dcl mléka
- 1 vejce
- 2 čajové lžičky skořice
- 1 polévková lžíce cukr moučka
- čerstvé ovoce
- javorový sirup
- citronová kúra - pár strouhnutí
- Lotus karamelové sušenky
Příprava
Připravíme si “těstíčko” na obalování toastů – smetanu ke šlehání, vanilkový cukr, skořici, javorový sirup a vajíčka vyšleháme do hladka.
Toasty obalíme v těstíčku a osmahneme na pánvi na másle z obou stran.
Připravíme si krém na tousty – tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, dochutíme moučkovým cukrem, přidáme šťávu z poloviny citronu a citronovou kůru dle chuti, stačí pár strouhnutí.
Hotové tousty servírujeme s ochuceným tvarohem a ovocem podle vlastního výběru.
Kulinářský tip Petry Vindyšové
Hotové tousty poprášíme prachem z karamelových Lotus sušenek (sušenky nadrtíme tyčových mixérem s nástavcem chopper), snídaně tak získá sváteční vzhled i chuť.