Meggle Meggle

Předchozí Další

Dýňové řezy

K přípravě potřebujeme 

Ingredience na korpus: 

  • Máslo MEGGLE 125 g
  • Vejce 1 ks
  • 2 polévkové lžíce cukru, špetka soli 
  • Kůra z poloviny citronu, nastrouhaná na jemno 

Ingredience na náplň: 

  • Malá dýně Hokkaidó 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Med, část lze nahradit javorovým sirupem 5 lžic
  • Zakysaná smetana MEGGLE 2 lžíce
  • Šťáva z poloviny citronu 

Příprava 

Postup: Ze surovin na korpus vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout v ledničce. Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a oloupeme slupku. Dužninu nakrájíme na menší kostky, ty dáme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a necháme 20 minut dusit. Když je dýně měkká, slijeme přebytečnou vodu, dužninu rozmačkáme nebo rozmixujeme na hladký krém 
a necháme vychladnout. Do vychlazeného dýňového pyré vmícháme med, citronovou šťávu a zakysanou smetanu.

Když je vše dobře zapracované, přidáme i vejce a mixérem pomalu, ale důkladně prošleháme. Koláčovou formu nebo menší pekáček vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem a na dno prsty upěchujeme těsto. Dno na několika místech propíchneme vidličkou, nalijeme na něj dýňový krém a pečeme 40 minut při 180 °C. Podáváme doplněné zakysanou smetanou.