Dýňové řezy
K přípravě potřebujeme
Ingredience na korpus:
- Máslo MEGGLE 125 g
- Vejce 1 ks
- 2 polévkové lžíce cukru, špetka soli
- Kůra z poloviny citronu, nastrouhaná na jemno
Ingredience na náplň:
- Malá dýně Hokkaidó 1 ks
- Vejce 2 ks
- Med, část lze nahradit javorovým sirupem 5 lžic
- Zakysaná smetana MEGGLE 2 lžíce
- Šťáva z poloviny citronu
Příprava
Postup: Ze surovin na korpus vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme odpočinout v ledničce. Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a oloupeme slupku. Dužninu nakrájíme na menší kostky, ty dáme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a necháme 20 minut dusit. Když je dýně měkká, slijeme přebytečnou vodu, dužninu rozmačkáme nebo rozmixujeme na hladký krém
a necháme vychladnout. Do vychlazeného dýňového pyré vmícháme med, citronovou šťávu a zakysanou smetanu.
Když je vše dobře zapracované, přidáme i vejce a mixérem pomalu, ale důkladně prošleháme. Koláčovou formu nebo menší pekáček vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem a na dno prsty upěchujeme těsto. Dno na několika místech propíchneme vidličkou, nalijeme na něj dýňový krém a pečeme 40 minut při 180 °C. Podáváme doplněné zakysanou smetanou.