Meggle Meggle

Předchozí Další

Dort na švarcvaldský způsob

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Creme Patisserie slazená 1,2 l
  • Griotka/základ 60 ml
  • Višně 800 ml (1 sklenice)
  • Prášek mondamin 30 g
  • Dortový čokoládový korpus 

Příprava 

Křehké těsto vložíme do kulaté formy, potřeme třešňovou pastou a poklademe tmavým sušenkovým těstem. Višně dáme do hrnce, naplníme tekutinou, aby byly lehce pod hladinou. Višně i višňovou šťávu zahřejeme. Mondamin smícháme s trochou studené šťávy z višní. Hotovou hmotu necháme zchladnout, umístíme ji do středu těsta a dort ještě naplníme 1/3 Meggle „Creme Patisserie slazenou“ a zamíchanou griotkou/základem. Položíme další tmavé těsto a postup opakujeme. Nyní naneseme třetí tmavé těsto jako horní vrstvu a dort potřeme zbylou Meggle „Creme Patisserie slazenou“. Dort ozdobíme růžičkami ze šlehačky, císařskými višněmi a čokoládovými hoblinkami.

Tip: 
Pro přípravu sladkých pokrmů se může použít také „Creme Patisserie neslazená“ – jednoduše přidáme cukr podle chuti.