Dort na švarcvaldský způsob
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Creme Patisserie slazená 1,2 l
- Griotka/základ 60 ml
- Višně 800 ml (1 sklenice)
- Prášek mondamin 30 g
- Dortový čokoládový korpus
Příprava
Křehké těsto vložíme do kulaté formy, potřeme třešňovou pastou a poklademe tmavým sušenkovým těstem. Višně dáme do hrnce, naplníme tekutinou, aby byly lehce pod hladinou. Višně i višňovou šťávu zahřejeme. Mondamin smícháme s trochou studené šťávy z višní. Hotovou hmotu necháme zchladnout, umístíme ji do středu těsta a dort ještě naplníme 1/3 Meggle „Creme Patisserie slazenou“ a zamíchanou griotkou/základem. Položíme další tmavé těsto a postup opakujeme. Nyní naneseme třetí tmavé těsto jako horní vrstvu a dort potřeme zbylou Meggle „Creme Patisserie slazenou“. Dort ozdobíme růžičkami ze šlehačky, císařskými višněmi a čokoládovými hoblinkami.
Tip:
Pro přípravu sladkých pokrmů se může použít také „Creme Patisserie neslazená“ – jednoduše přidáme cukr podle chuti.