Meggle Meggle

Předchozí Další

Domácí vaječný koňak

K přípravě potřebujeme

  • 8 žloutků
  • 40 g vanilkového cukru
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 1 slazené kondenzované mléko
  • 1 l plnotučného Meggle mléka
  • 1 Meggle smetana ke šlehání
  • rum (podle chuti)  

Příprava

Žloutky vyšlehejte šlehačem do pěny. Poté přidejte slazené kondenzované mléko, Meggle mléko a Meggle smetanu ke šlehání a vařečkou vmíchejte. Pak směs přelijte do hrnce se silným dnem, přidejte dřeň z vanilkového lusku a pomalu prohřívejte na mírném plameni (pořád míchejte), dokud nezačne směs houstnout. Poté hrnec sundejte z plotny a míchejte do vychladnutí. Můžete si pomoci tím, že hrnec dáte do dřezu napuštěného studenou vodou.

Po vychladnutí můžete přidat rum. Udržujte v chladnu.