Domácí vaječný koňak
K přípravě potřebujeme
- 8 žloutků
- 40 g vanilkového cukru
- 1/2 vanilkového lusku
- 1 slazené kondenzované mléko
- 1 l plnotučného Meggle mléka
- 1 Meggle smetana ke šlehání
- rum (podle chuti)
Příprava
Žloutky vyšlehejte šlehačem do pěny. Poté přidejte slazené kondenzované mléko, Meggle mléko a Meggle smetanu ke šlehání a vařečkou vmíchejte. Pak směs přelijte do hrnce se silným dnem, přidejte dřeň z vanilkového lusku a pomalu prohřívejte na mírném plameni (pořád míchejte), dokud nezačne směs houstnout. Poté hrnec sundejte z plotny a míchejte do vychladnutí. Můžete si pomoci tím, že hrnec dáte do dřezu napuštěného studenou vodou.
Po vychladnutí můžete přidat rum. Udržujte v chladnu.