Meggle Meggle

Předchozí Další

Čokoládové makronky s vanilkovo-kokosovým krémem

K přípravě potřebujeme 

Ingredience (na cca. 40 kusů):

  • Změklé Alpské máslo MEGGLE 120g
  • Oloupané, velmi jemně mleté mandle 120 g
  • Bílky z vajec velikosti M 2 ks
  • Špetka soli 
  • Prosetý moučkový cukr 250 g
  • Prosetý kakaový prášek 2 lžíce
  • Mletý kokos 2 lžíce
  • Trochu másla na pečící papír, vanilkový lusk 

Příprava 

Mandle ještě jednou prosijte přes jemné síto a dejte do misky. Bílek lehce našlehejte v misce se špetkou soli ručním šlehačem, tak, aby lehce nabyl na objemu. Potom za stálého míchání postupně pomalu přes síto přidávejte 150 g moučkového cukru, než vznikne velmi pevná bílková hmota. Potom mandle opatrně rovnoměrně podeberte vařečkou, aby nevznikly hrudky. Prosetý kakaový prášek rovněž rozmíchejte, aby nevznikly hrudky, dokud nevznikne stejnoměrná barva. Troubu (s cirkulací vzduchu) předehřejte na 80 °C.

2 plechyvyložte pečicím papírem a vymažte trochou másla. Bílkovou hmotu naplňte do zdobicích sáčků a nastříkejte na plech s malými rozestupy 40 stejně velkých kapek. Vzniklé špičky by potom měly slehnout dohladka. Plechy vložte do prostřední části trouby a nechte 20 minut sušit. Teplotu v troubě zvyšte na 160 °C a pečte makronky 8 až 10 minut. Neměly by příliš ztmavnout. Plechy vyjměte z trouby a nechte makronky zcela vychladnout.

Mezitím vyškrábněte dřeň z vanilkového lusku. Máslo s vanilkou a zbylým moučkovým cukrem vyšlehejte v misce do pěny. Sušený kokos trochu opražte na pánvi bez tuku a nechte vychladnout, potom zamíchejte do máslového krému. Krém naplňte do zdobicího sáčku a nastříkejte kapku na 40 makronek. Zbylé makronky na ně položte a lehce zatlačte. Nechte asi hodinu v chladu.