Meggle Meggle

Předchozí Další

Čočková polévka se šafránem a houbami s bylinkovou bagetou

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 30 g
  • Sušené hřiby 30 g
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Šalotka 2 ks
  • Chilli paprička sušená 1 ks
  • Snítka šafránu 1 g
  • Oranžová čočka 125 g
  • MEGGLE Smetana na vaření100 ml
  • Sůl, čerstvě mletý pepř 
  • Kapka Worcestershire omáčky 

Příprava 

Houby vložíme do cedníku a omyjeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme změknout. Oloupané šalotky rozkrájíme na drobné kostičky. V hrnci necháme rozehřát Bylinkové máslo MEGGLE, přidáme šalotku, chilli a šafrán a dusíme na mírném plameni zhruba 2-3 minuty.

Houby vyjmeme z vývaru. Spolu s propláchnutou čočkou přidáme k šalotkám a dusíme další 3 minuty. Poté přelijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme na mírném plameni 10-15 minut. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme omáčkou Worcestershire.