Čočková polévka se šafránem a houbami s bylinkovou bagetou
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 30 g
- Sušené hřiby 30 g
- Zeleninový vývar 1 l
- Šalotka 2 ks
- Chilli paprička sušená 1 ks
- Snítka šafránu 1 g
- Oranžová čočka 125 g
- MEGGLE Smetana na vaření100 ml
- Sůl, čerstvě mletý pepř
- Kapka Worcestershire omáčky
Příprava
Houby vložíme do cedníku a omyjeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme změknout. Oloupané šalotky rozkrájíme na drobné kostičky. V hrnci necháme rozehřát Bylinkové máslo MEGGLE, přidáme šalotku, chilli a šafrán a dusíme na mírném plameni zhruba 2-3 minuty.
Houby vyjmeme z vývaru. Spolu s propláchnutou čočkou přidáme k šalotkám a dusíme další 3 minuty. Poté přelijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme na mírném plameni 10-15 minut. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme omáčkou Worcestershire.