Cheesecake z dubajské čokolády
Ingredience:
Krém:
- 500 g lacto free smetanového sýra / tvarohu / mascarpone (vegan creme)
- 100 ml smetany MEGGLE lacto free ke šlehání
- 2 lacto free zakysané smetany
- 2 vejce
- ¾ hrnku cukru
- 1 lžička vanilky
- špetka soli
Křupavá směs:
- ½ balení kadaif
- 5 lžic pistáciového krému lacto free
- 1-2 lžíce tahini
- kapka oleje
Čokoládová poleva:
- 100 g hořké čokolády lacto free
- 80 ml smetany MEGGLE lacto free ke šlehání

Postup:
1. Krém
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Do velké mísy vložte lacto free smetanový sýr/tvaroh/mascarpone.
- Přidejte MEGGLE lacto free smetanu ke šlehání, lacto free zakysané smetany, vejce, cukr, vanilku a špetku soli.
- Všechny ingredience důkladně promíchejte, ideálně ručním šlehačem na nízké otáčky nebo metličkou, dokud nevznikne hladký krém bez hrudek. Dávejte pozor, abyste krém nepřešlehali – cílem je jen spojení ingrediencí.
- Připravte si formu na pečení (ideálně kulatou dortovou formu s odnímatelným dnem). Dno formy vyložte pečicím papírem a boky můžete lehce vymazat.
- Nalijte krém do připravené formy.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 50-60 minut, nebo dokud okraje krému nebudou pevné a střed se bude stále lehce chvět.
- Po upečení nechte krém vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky. Poté ho přemístěte do lednice a nechte úplně vychladit, ideálně několik hodin nebo přes noc.
2. Křupavá směs
- Roztrhejte kadaif na menší kousky a vložte do pánve nebo na plech.
- Přidejte pistáciový krém, tahini a kapku oleje.
- Vše dobře promíchejte, aby se kadaif obalil směsí.
- Opečte kadaif na pánvi na středním ohni za stálého míchání, dokud nebude zlatavý a křupavý. Případně ho můžete opéct na plechu v troubě (cca 10-15 minut při 170 °C), pravidelně promíchávejte.
- Nechte vychladnout.
3. Čokoládová poleva
- Rozlámejte hořkou čokoládu na menší kousky a vložte do misky.
- Ohřejte MEGGLE lacto free smetanu ke šlehání v malém rendlíku, dokud nebude horká, ale nenechte ji vařit.
- Horkou smetanou přelijte čokoládu v misce. Nechte asi minutu stát, aby čokoláda změkla.
- Poté pomalu míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nevznikne hladká, lesklá poleva.
4. Kompletace
- Jakmile je vychlazený krém připravený, vyjměte ho z formy.
- Rozprostřete křupavou směs na vrchní část krému.
- Nakonec přelijte vše čokoládovou polevou.
- Dejte dezert na chvíli do lednice, aby poleva lehce ztuhla.