Meggle Meggle

Předchozí Další

Cheesecake z dubajské čokolády

Ingredience:

Krém:

  • 500 g lacto free smetanového sýra / tvarohu / mascarpone (vegan creme)
  • 100 ml smetany MEGGLE lacto free ke šlehání
  • 2 lacto free zakysané smetany
  • 2 vejce
  • ¾ hrnku cukru
  • 1 lžička vanilky
  • špetka soli

Křupavá směs:

  • ½ balení kadaif
  • 5 lžic pistáciového krému lacto free
  • 1-2 lžíce tahini
  • kapka oleje

Čokoládová poleva:

  • 100 g hořké čokolády lacto free
  • 80 ml smetany MEGGLE lacto free ke šlehání

Postup:

1. Krém

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Do velké mísy vložte lacto free smetanový sýr/tvaroh/mascarpone.
  3. Přidejte MEGGLE lacto free smetanu ke šlehání, lacto free zakysané smetany, vejce, cukr, vanilku a špetku soli.
  4. Všechny ingredience důkladně promíchejte, ideálně ručním šlehačem na nízké otáčky nebo metličkou, dokud nevznikne hladký krém bez hrudek. Dávejte pozor, abyste krém nepřešlehali – cílem je jen spojení ingrediencí.
  5. Připravte si formu na pečení (ideálně kulatou dortovou formu s odnímatelným dnem). Dno formy vyložte pečicím papírem a boky můžete lehce vymazat.
  6. Nalijte krém do připravené formy.
  7. Pečte v předehřáté troubě po dobu 50-60 minut, nebo dokud okraje krému nebudou pevné a střed se bude stále lehce chvět.
  8. Po upečení nechte krém vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky. Poté ho přemístěte do lednice a nechte úplně vychladit, ideálně několik hodin nebo přes noc.

2. Křupavá směs

  1. Roztrhejte kadaif na menší kousky a vložte do pánve nebo na plech.
  2. Přidejte pistáciový krém, tahini a kapku oleje.
  3. Vše dobře promíchejte, aby se kadaif obalil směsí.
  4. Opečte kadaif na pánvi na středním ohni za stálého míchání, dokud nebude zlatavý a křupavý. Případně ho můžete opéct na plechu v troubě (cca 10-15 minut při 170 °C), pravidelně promíchávejte.
  5. Nechte vychladnout.

3. Čokoládová poleva

  1. Rozlámejte hořkou čokoládu na menší kousky a vložte do misky.
  2. Ohřejte MEGGLE lacto free smetanu ke šlehání v malém rendlíku, dokud nebude horká, ale nenechte ji vařit.
  3. Horkou smetanou přelijte čokoládu v misce. Nechte asi minutu stát, aby čokoláda změkla.
  4. Poté pomalu míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nevznikne hladká, lesklá poleva.

4. Kompletace

  1. Jakmile je vychlazený krém připravený, vyjměte ho z formy.
  2. Rozprostřete křupavou směs na vrchní část krému.
  3. Nakonec přelijte vše čokoládovou polevou.
  4. Dejte dezert na chvíli do lednice, aby poleva lehce ztuhla.