Meggle Meggle

Předchozí Další

Cheesecake s borůvkami


Ingredience: 

  • 2 MEGGLE Cottage cheese Natur
  • 200 g máslové sušenky
  • 50 g máslo studené + na vymazání formy
  • 200 g cukr krupice
  • 4 vejce
  • 2 limety
  • 2 lžíce kukuřičný škrob
  • 1 hrnek borůvek 

Formu vymažte máslem, na dno i bok dejte pečící papír. Do mixéru dejte sušenky a studené máslo a umixujte drobenku. Nasypte ji do formy, natěsnejte ji na dno i bok formy a dejte do ledničky.

Mezitím v míse smíchejte cottage cheese, tvaroh, cukr. Míchejte dokud se cukr nerozpustí. Postupně přidávejte vejce, pak šťávu z limetek a následně i jemně nastrouhanou kůru z obou limet. Nakonec škrob.

Na korpus nasypte borůvky, zalijte je částí krému než naplníte korpus. Do trouby předehřáté na 200 °C dejte nádobu s vodou, díky tomu vám cheesecake nepopraská. Připravený cheesecake dejte na mřížku doprostřed trouby a pečte 15 minut. Poté teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě 45 minut. Cheesecake nechte vychladnout ve formě a poté uložte do ledničky. Nejlepší je druhý den! Dobrou chuť.