Meggle Meggle

Předchozí Další

Celerové hranolky s dipem

K přípravě potřebujeme 

Na hranolky

  • Velké bulvy celeru 2 ks (asi 1,3 kg celkem)
  • Slunečnicový olej 3–4 lžíce
  • Jemné kari  1 lžíce
  • Mořská sůl

Na omáčku

  • MEGGLE Zakysaná smetana 200 g
  • Rajče nasekané nadrobno 1 ks
  • Petrželka nasekaná 1 lžíce
  • Sladká chilli omáčka 1 lžíce
  • Česnek drcený 1 stroužek

Příprava 

Promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit. Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle asi 1,5 cm.

Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.

Ochucený celer rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220°C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.