Celerové hranolky s dipem
K přípravě potřebujeme
Na hranolky
- Velké bulvy celeru 2 ks (asi 1,3 kg celkem)
- Slunečnicový olej 3–4 lžíce
- Jemné kari 1 lžíce
- Mořská sůl
Na omáčku
- MEGGLE Zakysaná smetana 200 g
- Rajče nasekané nadrobno 1 ks
- Petrželka nasekaná 1 lžíce
- Sladká chilli omáčka 1 lžíce
- Česnek drcený 1 stroužek
Příprava
Promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit. Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle asi 1,5 cm.
Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.
Ochucený celer rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivými hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220°C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.