Carpaccio z tuňáka s Bylinkovým máslem MEGGLE
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE ochucené máslo bylinkové
- Čerstvý tuňák 400 g
- Rukola 1 svazek
- Sojová omáčka 3 polévkové lžíce
- Sůl, černý pepř
Příprava
Tuňáka vložíme přibližně na hodinu do mrazáku. Rukolu očistíme, omyjeme a osušíme. Bylinkové máslo MEGGLE necháme rozpustit v pánvi na mírném plameni. Sejmeme z plamene a vmícháme sojovou omáčku. Tuňáka nakrájíme na velice tenké plátky a rozdělíme na 4 talíře. Pokapeme sojovým máslem a posypeme rukolou. Opepříme a ihned podáváme.
Víte, že ...
Víte, že tuňák obsahuje fosfor, který prospívá našim zubům? Nejzdravější je čerstvý nebo mražený. Konzervovaný tuňák ztrácí obsah esenciálních mastných kyselin, které si naše tělo neumí vyrobit a musí je dostat v potravě.