Meggle Meggle

Předchozí Další

Bramborové gnocchi s krémovou omáčkou

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Cottage Cheese, přírodní 2x180 g
  • Uvařené oloupané brambory 500 g
  • Vejce 2-3 ks
  • Hrubá mouka 250 g
  • Sůl 30 g
  • Pažitka 30g
  • MEGGLE Máslo 100 g
  • MEGGLE Smetana ke šlehání 500 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Parmezán 100 g
  • Hříbky bílé 200 g

Na ozdobu:

  • Čerstvé bylinky a feferonky

Příprava 

Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, osolíme a rychle vypracujeme těsto. Z toho pak děláme tzv. krájené noky (s těstem musíme pracovat rychle, aby nezřídlo) a dáme je vařit do vroucí vody. Noky po vyplavání povaříme tak 2 minuty a vyndáme.

Na másle MEGGLE zpěníme hříbky, přidáme česnek, MEGGLE Cottage Cheese a smetanu ke šlehání MEGGLE. Necháme mírně povařit a pak přidáme noky. Společně necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme parmezánem a jemně sekanou pažitkou