Meggle Meggle

Předchozí Další

Affogato Lacto Free

Domácí bezlaktózová vanilková zmrzlina (bez zmrzlinovače)
Ingredience:

  • 400 ml MEGGLE Lacto Free mléka (1,5% nebo 3,5%)
  • 200 ml MEGGLE Lacto Free smetany ke šlehání
  • 3–4 lžíce javorového nebo agávového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Affogato
Ingredience (na 1 porci):

  • 1 šálek vychlazeného espressa
  • 2 kopečky bezlaktózové vanilkové zmrzliny, kterou si předem připravíte
  • Špetka skořice nebo kakaa na posypání
  • Trocha javorového sirupu či agávového sirupu pro doslazení (volitelné)

Domácí bezlaktózová vanilková zmrzlina (bez zmrzlinovače
Postup:

  1. V míse smíchejte všechny ingredience – nejlépe metličkou nebo mixérem, aby se smetana dobře spojila.
  2. Ochutnejte a upravte sladkost nebo přidejte více vanilky.
  3. Nalijte směs do uzavíratelné nádoby vhodné do mrazáku.
  4. Každých 30 minut zmrzlinu promíchejte (asi 3 – 4x během prvních 2 hodin), aby byla krémová a netvořily se ledové krystalky.
  5. Nechte mrazit minimálně 4–6 hodin, ideálně přes noc.

Affogato
Postup:

  1. Připravte si espresso a nechte ho vychladit.
  2. Vlijte do vysokého hrnku kávu.
  3. Přidejte 1–2 kopečky předem připravené bezlaktózové zmrzliny.
  4. Posypte skořicí nebo kakaem, případně lehce doslaďte sirupem.
  5. Podávejte ihned, ideálně s dlouhou lžičkou.