Meggle Meggle

Předchozí Další

Zapečená kapusta

K přípravě potřebujeme

  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 5 lžíc strouhaného parmazánu
  • 700 g růžičkové kapusty
  • 150 g plátků slaniny
  • 2 lžíce sekaných mandlí
  • Meggle máslo
  • 180 g Meggle zakysaná smetana 14%

Příprava

Troubu rozpálíme na 200 °C. Kapustičky očistíme a povaříme v mírně osolené vodě cca 4 minuty. Na velké pánvi na másle s olejem opečeme slaninu s mandlemi dozlatova - přidáme dobře okapanou růžičkovou kapustu, promícháme a přidáme smetanu, necháme 3 minuty provařit. Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z ohně a vmícháme citronovou šťávu.

To celé vložíme do zapékací mísy, posypeme parmazánem a necháme v troubě péct 20 minut - dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme chvilku odpočinout.