Zamilovaný dezert Red Velvet
K přípravě potřebujeme
Těsto
- 250 g hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 lžíce holandského kakaa
- 110 g Meggle másla pokojové teploty
- 300 g krystalového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 240 ml Meggle smetany ke šlehání 33%
- 2 polévkové lžíce červeného potravinářského barviva (případně použijte šťávu z červené řepy)
- 1 lžička octa
- 1 lžička kypřícího prášku
Krém:
- 225 g krémového sýra
- 225 g Mascarpone
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 115 g prosátého moučkového cukru
- 360 ml Meggle smetany ke šlehání 33%
Příprava
Troubu předehřejeme na 175°C. Vytvoříme základní směsi pro těsto:
Suchá směs:
V míse promícháme mouku, sůl a kakaový prášek a společně prosejeme. Ingredience se tak lépe spojí.
Mokrá směs:
V druhé míse šleháme máslo po dobu jedné až dvou minut, dokud nezměkne. Do másla přidáme cukr a společně šleháme tři minuty, aby bylo máslo krásně nadýchané. Přidáme vajíčka. Mezi jednotlivými vajíčky vždy prošleháme. Nakonec přidáme extrakt z vanilky.
Rudá smetana:
Promícháme smetanu s červeným barvivem. Tuto smetanu poté použijeme na obarvení těsta.
Nyní společně smícháme všechny tři misky. Ideální je smíchat je ve třech krocích, aby se nám rovnoměrně spojily.
Poté si v hrníčku smícháme ocet a kypřící prášek. Jakmile nám tato směs vypění, tak ji lehce vmícháme do těsta. (Vmíchejte ručně, abyste nerozšlehali vzruchové bublinky - dort by nebyl nadýchaný.)
Těsto pak vylijte na plech vyložený pečícím papírem a dejte do trouby, kde pečte po dobu 20 – 25 minut.
Korpus necháme vychladnout. Ideálně dejte do lednice.
Krémový sýr a mascarpone vyšlehejte a přidejte prosátý moučkový cukr a vanilku, opět vyšlehejte. Jemně vmícháme vyšlehanou šlehačku tak, abychom ji udrželi co nejvíce nadýchanou.
Náplní potřete těsto a roládu srolujte.
Roládu nechte hodinu v lednici, nakrájejte, ozdobte a můžete s láskou podávat!