Meggle Meggle

Předchozí Další

Zamilovaný dezert Red Velvet

K přípravě potřebujeme

Těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 110 g Meggle másla pokojové teploty
  • 300 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 240 ml Meggle smetany ke šlehání 33%
  • 2 polévkové lžíce červeného potravinářského barviva (případně použijte šťávu z červené řepy)
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička kypřícího prášku

Krém:

  • 225 g krémového sýra
  • 225 g Mascarpone 
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 115 g prosátého moučkového cukru
  • 360 ml Meggle smetany ke šlehání 33%

Příprava

Troubu předehřejeme na 175°C. Vytvoříme základní směsi pro těsto:

Suchá směs:
V míse promícháme mouku, sůl a kakaový prášek a společně prosejeme. Ingredience se tak lépe spojí.

Mokrá směs:
V druhé míse šleháme máslo po dobu jedné až dvou minut, dokud nezměkne. Do másla přidáme cukr a společně šleháme tři minuty, aby bylo máslo krásně nadýchané. Přidáme vajíčka. Mezi jednotlivými vajíčky vždy prošleháme. Nakonec přidáme extrakt z vanilky.

Rudá smetana:
Promícháme smetanu s červeným barvivem. Tuto smetanu poté použijeme na obarvení těsta. 

Nyní společně smícháme všechny tři misky. Ideální je smíchat je ve třech krocích, aby se nám rovnoměrně spojily.

Poté si v hrníčku smícháme ocet a kypřící prášek. Jakmile nám tato směs vypění, tak ji lehce vmícháme do těsta. (Vmíchejte ručně, abyste nerozšlehali vzruchové bublinky - dort by nebyl nadýchaný.)

Těsto pak vylijte na plech vyložený pečícím papírem a dejte do trouby, kde pečte po dobu 20 – 25 minut. 

Korpus necháme vychladnout. Ideálně dejte do lednice.

Krémový sýr a mascarpone vyšlehejte a přidejte prosátý moučkový cukr a vanilku, opět vyšlehejte. Jemně vmícháme vyšlehanou šlehačku tak, abychom ji udrželi co nejvíce nadýchanou.

Náplní potřete těsto a roládu srolujte.

Roládu nechte hodinu v lednici, nakrájejte, ozdobte a můžete s láskou podávat!