Velikonoční nádivka s Cottage Cheese
K přípravě potřebujeme
Na těsto
- 220 g hladké mouky
- Meggle máslo 150 g
- 1 vejce
- 1 polévková lžíce sezamových semínek
- 1 čajová lžička soli
Na žampionovou náplň
-
Cottage Cheese Bílý 180 g
-
6 ks žampionů
-
50 g Meggle másla
-
pažitka nasekaná
-
sůl
-
pepř
-
Cottage Cheese Bílý 180 g
-
čerstvý špenát 100 g
-
čerstvé kopřivy 100 g
-
česnek 1 stroužek
-
máslo 50 g
-
smetana 2 PL
Smícháme mouku a sůl, přikrájíme máslo a pomocí prstů rozemneme na drobenku. Přidáme šest až osm lžic vody a zpracujeme na těsto; čím jsou máslo a voda studenější, tím lépe to jde. Těsto necháme na dvacet minut odpočinout v lednici.
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme je na másle s bylinkami, podle chuti osolíme a ochutíme pepřem a necháme vychladnout.
Na špenátovo-kopřivovou variantu osmahneme česnek, přidáme k němu špenát a kopřivy, krátce podusíme, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
Troubu předehřejme na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Na pomoučeném vále vyválíme plát těsta silný asi tři milimetry. Vykrajovátkem o průměru 7,5 cm nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na střed každého dáme lžičkou Cottage sýr a buď špenátovou, nebo žampionovou náplň. Ohneme a okraje pevně přimáčkněme vidličkou.
Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.
Pečeme patnáct až dvacet minut.