Meggle Meggle

Předchozí Další

Velikonoční nádivka s Cottage Cheese

K přípravě potřebujeme

Na těsto

  • 220 g hladké mouky
  • Meggle máslo 150 g
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce sezamových semínek
  • 1 čajová lžička soli

Na žampionovou náplň

  • Cottage Cheese Bílý 180 g
  • 6 ks žampionů
  • 50 g Meggle másla
  • pažitka nasekaná
  • sůl
  • pepř
Na špenátovo-kopřivovou náplň
  • Cottage Cheese Bílý 180 g
  • čerstvý špenát 100 g
  • čerstvé kopřivy 100 g
  • česnek 1 stroužek
  • máslo 50 g
  • smetana 2 PL
Příprava

Smícháme mouku a sůl, přikrájíme máslo a pomocí prstů rozemneme na drobenku. Přidáme šest až osm lžic vody a zpracujeme na těsto; čím jsou máslo a voda studenější, tím lépe to jde. Těsto necháme na dvacet minut odpočinout v lednici.

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme je na másle s bylinkami, podle chuti osolíme a ochutíme pepřem a necháme vychladnout.

Na špenátovo-kopřivovou variantu osmahneme česnek, přidáme k němu špenát a kopřivy, krátce podusíme, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.

Troubu předehřejme na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Na pomoučeném vále vyválíme plát těsta silný asi tři milimetry. Vy­krajovátkem o průměru 7,5 cm nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na střed každého dáme lžičkou Cottage sýr a buď špenátovou, nebo žampionovou náplň. Ohneme a okraje ­pevně přimáčkněme vidličkou.

Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.

Pečeme patnáct až dvacet minut.