Tyrolské rösti se slaninou a Bylinkovým máslem MEGGLE
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 100 g
- Salátové brambory 750 g
- Olej 2 polévkové lžíce
- Snídaňová slanina na kostičky 100 g
- Kysané zelí (580 ml) 1 sklenice
- Velká cibule 1 střední
- Instantní zeleninový vývar 1 kávová lžička
- Pórek1/2 svazku
- Sůl, černý pepř
Na ozdobu:
- Petrželka
Příprava
Omyté brambory vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Slijeme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej, brambory rozdělíme na 2 poloviny a postupně na pánvi opečeme dozlatova a dokřupava. Osolíme a opepříme, vyjmeme.
V rozehřáté pánvi osmažíme slaninu. Kysané zelí necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme podusit na pánev. Přidáme zelí a 200 ml vody. Přimícháme vývar a za stálého míchání dusíme tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří.
Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka. Brambory vložíme do pánve na kousky Bylinkového másla Meggle. Zahřejeme, aby se máslo rozpustilo. Opepříme a posypeme pórkem a petrželkou.