Meggle Meggle

Předchozí Další

Tvarohové cukroví

K přípravě potřebujeme

  • 330 g celozrnné žitné mouky
  • 1 žloutek
  • 200 - 250 g kokosového oleje dle potřeby
  • 250 g Meggle Lactose Free tvarohu
  • špetka soli, 1/2 balíčku kypřícího prášku 
  • meruňková marmeláda na slepování, čokoláda atp.

Příprava

Mouku, špetku soli, kokosový olej, tvaroh a žloutek zpracujte v hladké těsto (pokud bude lepit, přidejte trochu mouky). Těsto zabalte do fólie a nechte 2-3 hodiny odpočinout v lednici.

Těsto rozválejte na pomoučeném vále na sílu 3-4 milimetry. Vykrajujte motivy podle libosti a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte na 170°C zhruba 15-20 minut. Cukroví by mělo být upečeno dorůžova.

Po upečení nechte cukroví vystydnout a slepujte k sobě marmeládou, nebo krémem, slepené můžete zdobit čokoládou, polevou, kokosem nebo oříšky. Fantazii se meze nekladou.