Meggle Meggle

Předchozí Další

Thajské kari s kuřecím masem a Bylinkovým máslem MEGGLE

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 40 g
  • Kuřecí prsa 400 g
  • Bazalka 2 snítky
  • Červený paprikový lusk 1 ks
  • Zelená pasta kari 1 polévková lžíce
  • Kokosové mléko 400 ml
  • Krájený bambus 100 g
  • Rybí vývar 2-3 polévkové lžíce
  • Třtinový cukr 1 kávová lžička

Příprava 

Očištěná kuřecí prsa rozkrájíme na malé kousky. Bazalku omyjeme a nasekáme. Omytou papriku nakrájíme na jemná kolečka. Kari pastu vložíme společně s Bylinkovým máslem MEGGLE do většího hrnce a na středním plameni zahřejeme.

Přidáme kuřecí maso. Poté přilijeme kokosové mléko, 100 ml vody a přimícháme kousky bambusu. Dále přidáme rybí vývar, třtinový cukr a krátce povaříme. Ozdobíme bazalkou a nakrájenou paprikou.

Tip:

Na ozdobu můžeme do kari přimíchat čerstvé kuličky pepře. Místo kuřecího masa můžeme použít krevety, pro vegetariány případně zeleninu jako např. lilek, brokolici a rajčata. Všechny přísady koupíte v asijských obchodech nebo v dobře zásobených supermarketech.