Thajské kari s kuřecím masem a Bylinkovým máslem MEGGLE
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 40 g
- Kuřecí prsa 400 g
- Bazalka 2 snítky
- Červený paprikový lusk 1 ks
- Zelená pasta kari 1 polévková lžíce
- Kokosové mléko 400 ml
- Krájený bambus 100 g
- Rybí vývar 2-3 polévkové lžíce
- Třtinový cukr 1 kávová lžička
Příprava
Očištěná kuřecí prsa rozkrájíme na malé kousky. Bazalku omyjeme a nasekáme. Omytou papriku nakrájíme na jemná kolečka. Kari pastu vložíme společně s Bylinkovým máslem MEGGLE do většího hrnce a na středním plameni zahřejeme.
Přidáme kuřecí maso. Poté přilijeme kokosové mléko, 100 ml vody a přimícháme kousky bambusu. Dále přidáme rybí vývar, třtinový cukr a krátce povaříme. Ozdobíme bazalkou a nakrájenou paprikou.
Tip:
Na ozdobu můžeme do kari přimíchat čerstvé kuličky pepře. Místo kuřecího masa můžeme použít krevety, pro vegetariány případně zeleninu jako např. lilek, brokolici a rajčata. Všechny přísady koupíte v asijských obchodech nebo v dobře zásobených supermarketech.