Ravioly z naložené ředkve a červené řepy
Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou
K přípravě raviol potřebujeme
- 180 g Cottage Cheese pažitka
- 0,5 kg bílá ředkev Daikon
- naložená červená řepa
- 250 ml jablečného octa
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1 polévková lžíce soli
- bylinky
- kurkuma
- nové koření, bobkový list
- olivový olej
K přípravě smetanové omáčky potřebujeme
- 180 ml Meggle smetana na vaření 10%
- velkou snítku čerstvého kopru
- slunečnicový olej
- sůl
Příprava
Připravíme si rozvar – do hrnce dáme 250 ml vody, jablečný ocet, cukr, sůl, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy. Necháme projít varem, na závěr přidáme do poloviny rozvaru kurkumu a do druhé poloviny šťávu z červené řepy. Do rozvaru dáme marinovat plátky ředkve alespoň na 30 minut.
Smetanová omáčka bude k raviolkám to pravé osvěžení, celý předkrm i omáčka jsou podávány studené. Připravíme si domácí koprový olej. Kopr posekáme úplně najemno, posléze na slunečnicovém oleji osmažíme na pánvi až se olej vysmaží, slijeme přes plátýnko v cedníku, abychom se zbavili všech kousků a prudce zchladíme v míse s ledem, aby nám olej zůstal krásně zelený. Smetanu dochutíme solí a citronem a poté v malé misce promícháme lžičkou s pár kapkami oleje a vlijeme na talíř.
Raviolky vyndáme z rozvaru a necháme okapat na papírové utěrce. Následně je plníme Cottage sýrem, a to tak, že na talíř položíme plátek ředkve položíme lžičkou Cottage a druhým plátkem ředkve ho překryjeme.
Přidáme studenou smetanovou omáčkou a zdobíme čerstvými bylinkami.
Kulinářský tip Petry Vindyšové
Tento druh rozvaru je velmi chutný na jakékoliv nakládání. Výborně funguje i na žampiony, či jiné houby a nebo se v něm také dá připravit klasická mexická naložená červená cibule, která výborně doplní masové pokrmy.