Pečená pražma s Bylinkovým máslem MEGGLE
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 125 g
- Červený, zelený, žlutý paprikový lusk od každého 1 ks
- Cuketa 1 ks
- Pórek (à cca 125 g) 1 ks
- Mladý česnek 1 palice
- Pražma královská (à cca 500 g) 2 ks
- Chemicky neošetřený citrón 1/2 ks
- Zeleninový vývar 150 ml
- Sůl, pepř
- Olivový olej na smažení
- Párátka
Příprava
Papriky a cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Omytý a očištěný pórek nakrájíme na delší díly. Česnek přepůlíme.
Pražmy omyjeme zvenku i zevnitř a osušíme. Poloviční množství Bylinkového másla Meggle nakrájíme na plátky. Do každé pražmy vložíme 3–4 plátky másla. Bříško pražmy spojíme pomocí párátka. Ryby diagonálně nařízneme na obou stranách ostrým nožem, osolíme a opepříme. Omytý citrón nakrájíme na kolečka, ta dále přepůlíme.
Zeleninu vložíme do tukem vymazané formy na pečení, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar. Pražmy položíme na zeleninu a poklademe citrónovými plátky. V předehřáté troubě pečeme přibližně 30 minut (elektrika: 200 °C / horký vzduch: 175 °C / plyn stupeň 3).
Zbylé Bylinkové máslo MEGGLE nakrájíme na plátky. Pražmy a zeleninu vyjmeme z trouby, poklademe zbylým Bylinkovým máslem MEGGLE a necháme rozpustit. Podáváme s bagetou plněnou bylinkovým nebo česnekovým máslem.