Meggle Meggle

Předchozí Další

Míša řezy s Cottage cheese

K přípravě potřebujeme 

Na korpus

  • 440 g polohrubé mouky
  • 220 g cukr krupice
  • 110 ml olej
  • 220 ml vlažného mléka
  • 2 až 3 lžíce
  • kakaa
  • 100 g hořké čokolády
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Na krém

  • 100 ml Meggle s metana ke šlehání 33 %
  • 100 g Meggle Cottage Cheese Bílý
  • 100 g hořké čokolády

Příprava
Krém si připravte den předem. V hrnci si uvařte šlehačku společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Nechte vychladnout a přimíchejte Cottage cheese.

V míse smíchejte mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidejte olej a vlažné mléko. Žloutky oddělte od bílků a zamíchejte do těsta. Z bílků vyšlehejte sníh, který nakonec lehce vmícháte do těsta. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte přibližně 30 minut na 175 C.

Vychladlý korpus rozdělte na pláty a potřete krémem, vrchní vrstvu krému posypejte strouhanou čokoládou. 

Nechte odležet v lednici.