Meggle Meggle

Předchozí Další

Lívancoví zajíčci

Ingredience:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka MEGGLE (klasické nebo Lacto Free)
  • 2 lžíce rozpuštěného másla (plus na smažení)
  • Vyšlehaná smetana na šlehání MEGGLE
  • Čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny, banány)

Postup:

  1. Smíchání suchých ingrediencí: V míse smíchej mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  2. Smíchání mokrých ingrediencí: V druhé míse rozšlehej vejce s mlékem a rozpuštěným máslem.
  3. Spojení: Mokré ingredience pomalu vlij do suchých a metličkou promíchej jen tak, aby se suroviny spojily. Těsto by mělo být husté, ale ne příliš. Nelekej se, když tam budou malé hrudky, ty se při smažení ztratí.
  4. Smažení: Na pánvi rozehřej trochu másla na středním plameni. Lžíci nabírej těsto a nalij ho na pánev tak, aby vznikly malé lívanečky. Pro zajíčky můžeš zkusit vytvořit jeden větší ovál (tělíčko) a dva menší kulaté kousky (hlavička a ocásek), které pak na talíři poskládáš. Neboj se experimentovat!
  5. Otáčení: Smaž z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nebudou lívanečky zlatavé a propečené.
  6. Skládání zajíčků: Hotové lívanečky skládej na talíř. Větší ovál bude tělíčko, menší kulatý kousek hlavička a ten nejmenší ocásek.
  7. Zdobení: Každého zajíčka ozdob pořádnou porcí šlehačky a čerstvým ovocem.