Lívancoví zajíčci
Ingredience:
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
- 1 vejce
- 1 hrnek mléka MEGGLE (klasické nebo Lacto Free)
- 2 lžíce rozpuštěného másla (plus na smažení)
- Vyšlehaná smetana na šlehání MEGGLE
- Čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny, banány)

Postup:
- Smíchání suchých ingrediencí: V míse smíchej mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Smíchání mokrých ingrediencí: V druhé míse rozšlehej vejce s mlékem a rozpuštěným máslem.
- Spojení: Mokré ingredience pomalu vlij do suchých a metličkou promíchej jen tak, aby se suroviny spojily. Těsto by mělo být husté, ale ne příliš. Nelekej se, když tam budou malé hrudky, ty se při smažení ztratí.
- Smažení: Na pánvi rozehřej trochu másla na středním plameni. Lžíci nabírej těsto a nalij ho na pánev tak, aby vznikly malé lívanečky. Pro zajíčky můžeš zkusit vytvořit jeden větší ovál (tělíčko) a dva menší kulaté kousky (hlavička a ocásek), které pak na talíři poskládáš. Neboj se experimentovat!
- Otáčení: Smaž z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nebudou lívanečky zlatavé a propečené.
- Skládání zajíčků: Hotové lívanečky skládej na talíř. Větší ovál bude tělíčko, menší kulatý kousek hlavička a ten nejmenší ocásek.
- Zdobení: Každého zajíčka ozdob pořádnou porcí šlehačky a čerstvým ovocem.