Lahodné palačinky se smetanou
Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou

Na těsto potřebujeme:
- 300 ml Meggle trvanlivého mléko plnotučného
- 300 ml Meggle smetany ke šlehání
- 300 g hladké mouky (podle potřeby můžete přidat více mouky)
- 1 vejce
- 1 polévková lžíce cukru moučka
- šťáva z ½ pomeranče
- pomerančová kúra
- špetka soli
K přípravě náplně potřebujeme:
- 2 ks Meggle tvaroh jemný laktofree
- 1 polévková lžíce medu
- meruňková marmeláda
Příprava
Připravíme si směs na palačinky – všechny ingredience vyšleháme do hladka a necháme v lednici alespoň 15 minut odpočinout.
Náplň připravíme tak, že tvaroh rozmícháme s medem a meruňkovou marmeládou.
Palačinky připravíme klasicky na pánvi, plníme krémem a zdobíme šlehačkou a lístky máty.
Kulinářský tip Petry Vindyšové
K palačinkám se skvěle hodí i zralé meruňky, které lehce orestujeme na másle a zdobíme jimi hotové palačinky.