Meggle Meggle

Předchozí Další

Lahodné palačinky se smetanou

Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou

Na těsto potřebujeme:

  • 300 ml Meggle trvanlivého mléko plnotučného
  • 300 ml Meggle smetany ke šlehání
  • 300 g hladké mouky (podle potřeby můžete přidat více mouky)
  • 1 vejce
  • 1 polévková lžíce cukru moučka
  • šťáva z ½ pomeranče
  • pomerančová kúra
  • špetka soli

K přípravě náplně potřebujeme:

  • 2 ks Meggle tvaroh jemný laktofree
  • 1 polévková lžíce medu
  • meruňková marmeláda

Příprava

Připravíme si směs na palačinky – všechny ingredience vyšleháme do hladka a necháme v lednici alespoň 15 minut odpočinout.

Náplň připravíme tak, že tvaroh rozmícháme s medem a meruňkovou marmeládou.

Palačinky připravíme klasicky na pánvi, plníme krémem a zdobíme šlehačkou a lístky máty.

Kulinářský tip Petry Vindyšové

K palačinkám se skvěle hodí i zralé meruňky, které lehce orestujeme na másle a zdobíme jimi hotové palačinky.