Lahodná žemlovka
K přípravě potřebujeme
- 1 veka, nakrájená na plátky
- 500 ml Meggle bezlaktózového mléka 3,5 %
- 2 vejce
- 12 lžic krupicového cukru
- 2 lžíce Meggle másla + na vymazání pekáče
- 8 ks menších jablek, oloupaných a nastrouhaných
- 1 lžička mleté skořice
Na nádivku potřebujeme
- 180 g Meggle tvarohu Laktofree
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce Meggle másla
- 30 g vanilkového cukru
- 1 žloutek
- 50 g rozinek namočených v rumu
Příprava
Tvarohovou nádivku připravíte tak, že rozetřete tvaroh s máslem, cukrem a žloutkem, přidáte vanilkový cukr a rozinky.
Rozšlehejte mléko se žloutky, 2 lžícemi cukru a rozpuštěným máslem. Do připravené směsi postupně vkládejte plátky veky a nechte nasáknout.
Pekáček vymažte máslem a dno pokryjte první vrstvou veky, na tu rozprostřete nastrouhaná jablka posypaná skořicí, 4 lžícemi cukru a dejte další vrstvu veky. Přidejte tvarohovou nádivku a vložte poslední vrstvu veky.
Pečte na 160 °C asi 45 minut.