Meggle Meggle

Předchozí Další

Květákové italské rizoto s cottagem

K přípravě potřebujeme 

  • 180 g Meggle Cottage Cheese přírodní
  • 75 šalotky
  • 800 ml hovězího vývaru
  • 500 g květáku
  • 10 ml řepkového oleje
  • 45 g parmazánu 32%
  • 320 g rýže kulatozrnné (v suchém stavu)
  • 200 ml suchého bílého vína
  • sůl

Příprava

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme rýži a krátce opečeme. Zalijeme vínem a víno necháme odvařit. Přidáme na menší kousky nakrájený květák, šafrán, sůl a zalijeme částí vývaru. Až se vývar odvaří, přidáme další vývar, takto postupujeme, dokud nejsou rýže a květák měkké. Na závěr vmícháme cottage a parmezán.

Hmotnost hotového pokrmu 1900 g (1 porce cca 480 g), na 100 g 460 kJ.

Recept připravil STOBklub.