Květákové italské rizoto s cottagem
K přípravě potřebujeme
- 180 g Meggle Cottage Cheese přírodní
- 75 šalotky
- 800 ml hovězího vývaru
- 500 g květáku
- 10 ml řepkového oleje
- 45 g parmazánu 32%
- 320 g rýže kulatozrnné (v suchém stavu)
- 200 ml suchého bílého vína
- sůl
Příprava
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme rýži a krátce opečeme. Zalijeme vínem a víno necháme odvařit. Přidáme na menší kousky nakrájený květák, šafrán, sůl a zalijeme částí vývaru. Až se vývar odvaří, přidáme další vývar, takto postupujeme, dokud nejsou rýže a květák měkké. Na závěr vmícháme cottage a parmezán.
Hmotnost hotového pokrmu 1900 g (1 porce cca 480 g), na 100 g 460 kJ.
Recept připravil STOBklub.