Kuřecí prsa s houbovou omáčkou
K přípravě potřebujeme
- 1 kg kuřecích prsou
- 2 polévkové lžíce oleje
- 350 g žampiónů
- 3 šalotky
- 3 dl MEGGLE Creme Cuisine smetany
- 100 ml bílého vína
- 300 ml kuřecího vývaru
- hrst nasekaného čerstvého tymiánu
- hrst nasekané petrželky
- sůl, pepř
Příprava
Kuřecí prsa omyjte a osušte. Každý kousek rozkrojte napůl, z obou stran dochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, vařte do zesklovatění.
Houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte k šalotce a pár minut restujte. Vše zalijte bílým vínem a nechte asi 5 minut povařit. Postupně přidávejte kuřecí vývar a nechte ještě povařit. Dochuťte solí a pepřem dle libosti. Pokud je redukce příliš hustá, můžete přidat další vývar.
Mezitím na jiné pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí prsa z obou stran.
K houbám přidejte smetanu Creme Cuisine a nechte dusit, dokud omáčka nemá požadovanou hustotu. Nakonec přidejte nasekaný tymián a petrželku. Dochuťte solí a pepřem.
Omáčku nalijte na prsa a přiveďte k varu.
Podávejte s opečenými bramborami.