Meggle Meggle

Předchozí Další

Kuře s omáčkou z modrého sýra

K přípravě potřebujeme

  • 200 g kuřecích prsou
  • 8 ks cherry rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 5 g tymiánu
  • sůl
  • černý pepř

Na omáčku z modrého sýra:

  • 1 ks jemně nakrájené cibule
  • 1 stroužek česneku (nasekaný na jemno)
  • 30 g zrajícího modrého sýra
  • 1 dcl (přibližně) kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 dcl MEGGLE Creme Cuisine
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 20 g másla

Na petrželové pyré:

  • 150 g čisté petrželky
  • MEGGLE Creme Cuisine (pro zjemnění)
  • sůl
  • černý pepř

Příprava

Rozpálíme pánev, kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. Poté dáme na pekáč s rajčaty, česnekem a tymiánem a pečeme při 180°C asi 15 minut.

Cibuli orestujte doměkka, přidáme česnek a ještě trochu prohřejeme. Přidáme vývar a necháme zredukovat. Přidáme MEGGLE Creme Cuisine a necháme pořádně provařit, rozpustíme nivu a dochutíme solí, pepřem a případně i citrónovou šťávou. Do teplé omáčky těsně před podáváním vmícháme 20 g studeného másla.

Nasekanou petrželku uvaříme na mírném ohni a rozmixujeme na kaši, kterou můžeme případně přefiltrovat.

Dochutíme solí, pepřem a trochou MEGGLE Creme Cuisine. Dobrou chuť!