Kuře s omáčkou z modrého sýra
K přípravě potřebujeme
- 200 g kuřecích prsou
- 8 ks cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- 5 g tymiánu
- sůl
- černý pepř
Na omáčku z modrého sýra:
- 1 ks jemně nakrájené cibule
- 1 stroužek česneku (nasekaný na jemno)
- 30 g zrajícího modrého sýra
- 1 dcl (přibližně) kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 dcl MEGGLE Creme Cuisine
- sůl
- mletý černý pepř
- 20 g másla
Na petrželové pyré:
- 150 g čisté petrželky
- MEGGLE Creme Cuisine (pro zjemnění)
- sůl
- černý pepř
Příprava
Rozpálíme pánev, kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. Poté dáme na pekáč s rajčaty, česnekem a tymiánem a pečeme při 180°C asi 15 minut.
Cibuli orestujte doměkka, přidáme česnek a ještě trochu prohřejeme. Přidáme vývar a necháme zredukovat. Přidáme MEGGLE Creme Cuisine a necháme pořádně provařit, rozpustíme nivu a dochutíme solí, pepřem a případně i citrónovou šťávou. Do teplé omáčky těsně před podáváním vmícháme 20 g studeného másla.
Nasekanou petrželku uvaříme na mírném ohni a rozmixujeme na kaši, kterou můžeme případně přefiltrovat.
Dochutíme solí, pepřem a trochou MEGGLE Creme Cuisine. Dobrou chuť!