Krůtí saté s makadamovým dipem, pestem a Bylinkovým máslem MEGGLE
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 100 g
- Krůtí prsa 600 g
- Limetka 1 ks
- Sojová omáčka 2 polévkové lžíce
- Sezamový olej 3 polévkové lžíce
- Cibule šalotka 2 ks
- Chilli papričky 1-2 ks
- Makadamové ořechy 150 g
- Třtinový cukr 3 polévkové lžíce
- Rýžový ocet 3 polévkové lžíce
- Neslazené kokosové mléko 400 ml
- Citrónová tráva 4-6 stonků
- Slunečnicový olej 4 polévkové lžíce
- Koriandr 1/2 svazku
- Sůl
Příprava
Krůtí prsa nakrájíme na prst silné proužky (cca 5 mm). Ostrouháme kůru z limetek, vymačkáme šťávu a asi polovinu smícháme v misce se sojovou omáčkou a sezamovým olejem. Krůtí maso vložíme do marinády na 20 minut. Mezitím připravíme dip z makadamových ořechů. Oloupeme šalotky a nasekáme. Chilli papričku nakrájíme na tenké kroužky.
Makadamové ořechy nejdříve nasekáme v kuchyňském robotu, poté restujeme s 2 polévkovými lžícemi slunečnicového oleje za stálého míchání tak dlouho, dokud nezačnou vonět a nezhnědnou. Přidáme chilli papričku, šalotky a třtinový cukr a necháme restovat další minutu.
Ořechovou směs zalijeme rýžovým octem a sojovou omáčkou. Přidáme zbylou část limetkové kůry a šťávy. Necháme chvíli povařit a poté přilijeme kokosové mléko. Na mírném plameni vaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Osolíme a uchováme v teple. Citrónovou trávu rozřízneme podélně, tenké konce zešikma seřízneme. Krůtí maso vyjmeme z marinády a navlékneme na špízy z citrónové trávy. Špízy saté smažíme z každé strany 1 minutu na pánvi nebo grilovací desce potřené 2 lžícemi slunečnicového oleje. Bylinkové máslo MEGGLE nakrájíme na plátky, přidáme ke špízům a na středním plameni necháme 3-4 minuty dodělat. Lístky koriandru otrháme, nasekáme nahrubo a ořechovou omáčku jimi posypeme. Podáváme s krůtím saté masem.