Meggle Meggle

Předchozí Další

Koláč s konfitovaným pomerančem

K přípravě potřebujeme

Na těsto

  • 115 g másla
  • 202 g hladké mouky
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 vejce

Na krém

  • 2 žloutky
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 200 ml MEGGLE Creme patisserie slazená
  • 150 g bílé čokolády

Konfitované pomeranče

  • 1 kg pomerančů
  • 200 g krupicového cukru

Příprava

Ingredience na těsto smíchejte v homogenní směs, kterou rozválejte mezi dvěma papíry na pečení. Těsto rovnoměrně rozetřete do dortové formy a nechte asi 15-20 minut zmrazit. Předehřejte troubu a pečte 12 minut na 180°C.

Žloutky smíchejte s cukrem. Zahřejte MEGGLE Creme Patisserie na přibližně   60 °C (ujistěte se, že se nevaří, měli byste vidět pouze páru). Pomalu ji vlévejte do žloutků s cukrem. Smíchejte ingredience a vložte je zpět do hrnce. Vařte do ztuhnutí na velmi mírném ohni za stálého míchání. Čokoládu nalámejte na malé kousky a dejte do misky. Když je krém hotový, smíchejte ho s čokoládou, aby se rozpustila. Nalijte do dortového základu a nechte vychladnout, ideálně několik hodin.

Pomeranče vařte asi minutu ve vroucí vodě. Ochlaďte a opakujte ještě jednou, abyste se zbavili případné hořkosti. Pomeranče nakrájejte i se slupkou na velmi tenké plátky, přidejte cukr, trochu vody a vařte asi 6-8 hodin na velmi mírném ohni (do úplného zprůhlednění). Vodu občas doplňte, když se odpaří.

Po uvaření pomeranče ochlaďte a položte je na dort.

Horní část dortu ozdobte MEGGLE Creme patisserie.