Meggle Meggle

Předchozí Další

Dýňové muffiny

K přípravě potřebujeme

Na těsto (muffiny):

  • 450 g nastrouhané dýně
  • 280 g celozrnné mouky
  • 300 g třtinového cukru
  • 120 g vlašských ořechů
  • 220 ml rostlinného oleje
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lžičky skořice
  • špetka soli

Na krém:

  • 500 g Meggle tvarohu bezlaktózového
  • 2,5 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce Meggle másla
  • šťáva z půlky limetky
  • potravinářské barvivo

Příprava

Smíchejte vejce s cukrem, olejem a vnitřkem vanilkového lusku (ten nožem rozpulte a seškrábněte vnitřek lusku špičkou nože) v jednotnou směs.

V druhé míse smíchejte celozrnnou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Sypkou směs pomalu přidávejte do tekuté a opět promíchejte.

Na závěr přidejte najemno nastrouhanou dýni a nahrubo nadrcené ořechy.

Troubu předehřejte na 180°C, plňte formičky na muffiny asi do 2/3 a pečte dozlatova.

Ke konci pečení je kontrolujte, např. dřevěnou špejlí.

Nechte pořádně vychladnout.

Připravte si krém, kterým spojujte vždy dva muffiny. Dozdobte například kousky čokolády, želé nebo čokoládovými tyčinkami, aby vám vznikly legrační halloweenské "dýňové" příšerky.