Cottage Falafel
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Cottage Cheese, přírodní 2 x 180 g
- Celozrnná mouka nebo strouhanka 1 hrneček
- (jako odměrku můžete použít prázdný kelímek od Cottage Cheese)
- Vejce 2 ks
- Cibulka, nakrájená na jemno
- Mletý kmín, pepř, sezam a sůl 1/2 lžičky
- Olej na smažení
Příprava
Do MEGGLE Cottage Cheese přidáme mouku, vejce a cibulku. Dobře promícháme a dochutíme kořením. Směs nabíráme čajovou lžičkou a ručně tvoříme malé válečky, které ještě zlehka obalíme zvolenou moukou. Smažíme ve vroucím oleji. Můžeme podávat originálně v pitta chlebu se salátem, rajčaty a cibulí.
Víte, že ...
Víte, že celozrnnou mouku můžete použít všude tam, kde se používá bílá mouka? Hodí se stejně dobře k přípravě různých druhů těst. Pokrmy připravené z celozrnné mouky jsou nejen zdravější, ale také chutnější.