Meggle Meggle

Předchozí Další

Cottage Falafel

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Cottage Cheese, přírodní 2 x 180 g
  • Celozrnná mouka nebo strouhanka 1 hrneček 
  • (jako odměrku můžete použít prázdný kelímek od Cottage Cheese)
  • Vejce 2 ks
  • Cibulka, nakrájená na jemno  
  • Mletý kmín, pepř, sezam a sůl 1/2 lžičky
  • Olej na smažení

Příprava 

Do MEGGLE Cottage Cheese přidáme mouku, vejce a cibulku. Dobře promícháme a dochutíme kořením. Směs nabíráme čajovou lžičkou a ručně tvoříme malé válečky, které ještě zlehka obalíme zvolenou moukou. Smažíme ve vroucím oleji. Můžeme podávat originálně v pitta chlebu se salátem, rajčaty a cibulí. 

Víte, že ...

Víte, že celozrnnou mouku můžete použít všude tam, kde se používá bílá mouka? Hodí se stejně dobře k přípravě různých druhů těst. Pokrmy připravené z celozrnné mouky jsou nejen zdravější, ale také chutnější.