Cheesecake s jablky a skořicí
K přípravě potřebujeme
Na korpus:
- 125 g máslových sušenek
- 55 g mletých mandlí
- 45 g Meggle másla + na vymazání formy
Na krém:
- 700 g Meggle Cottage Cheese přírodní
- 230 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 1 polévková lžíce citronové kúry
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- jablka (5 ks střední velikosti), nakrájená na kostičky
- trocha vody, cukru a mleté skořice
- 5 ks jablek střední velikosti
- mletá skořice
Příprava
Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte korpus: sušenky vložte do robotu a rozsekejte je na drobečky. Přidejte mleté mandle a Meggle máslo, zpracujte tak, aby se vše spojilo.
Vymažte dortovou formu o průměru 22 cm a dno vyložte pečicím papírem. Do formy natlačte stejnoměrně silnou vrstvu korpusu a dejte vychladit. V robotu dohladka zpracujte nás Cottage sýr, přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehejte a směs naneste na připravený korpus.
Pečte jednu hodinu a deset minut tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla.
Zdobte povařenými jablky v troše vody s cukrem a posypte skořicí.
Nechte vychladit.