Meggle Meggle

Předchozí Další

Cheesecake s jablky a skořicí

K přípravě potřebujeme

Na korpus:

  • 125 g máslových sušenek
  • 55 g mletých mandlí
  • 45 g Meggle másla + na vymazání formy

Na krém:

  • 700 g Meggle Cottage Cheese přírodní
  • 230 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 1 polévková lžíce citronové kúry
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • jablka (5 ks střední velikosti), nakrájená na kostičky
  • trocha vody, cukru a mleté skořice
  • 5 ks jablek střední velikosti
  • mletá skořice

Příprava

Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte korpus: sušenky vložte do robotu a rozsekejte je na drobečky. Přidejte mleté mandle a Meggle máslo, zpracujte tak, aby se vše spojilo.

Vymažte dortovou formu o průměru 22 cm a dno vyložte pečicím papírem. Do formy natlačte stejnoměrně silnou vrstvu korpusu a dejte vychladit. V robotu dohladka zpracujte nás Cottage sýr, přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehejte a směs naneste na připravený korpus.

Pečte jednu hodinu a deset minut tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla.

Zdobte povařenými jablky v troše vody s cukrem a posypte skořicí.

Nechte vychladit.