Meggle Meggle

Předchozí Další

Celozrnné tvarohové buchty

K přípravě potřebujeme

  • 50 g žloutků
  • 280 g Meggle tvaroh jemný Laktofree
  • 40 ml rumu
  • 40 g rozinek
  • 40 ml řepkového oleje
  • 300 g špaldové mouky celozrnné
  • 150 ml Meggle trvanlivé mléko polotučné
  • 20 g droždí (čerstvé lisované)
  • 15 ml čekankového sirupu
  • 30 g cukru (řepný, třtinový)
  • dřeň z vanilkového lusku
  • sůl

Příprava

Droždí rozdrobíme, přidáme lžíci cukru a vymícháme. Přidáme mírně ohřáté mléko (cca 100 ml) a necháme vzejít kvásek (cca 15 minut). Do mísy dáme mouku, špetku soli, zbytek cukru, vanilku a promícháme. Přidáme jeden žloutek, olej, zbylé mléko (50 ml) a kvásek. V robotu (nebo ručně) důkladně vypracujeme těsto a necháme zakryté na teplém místě cca hodinu kynout.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme s jedním žloutkem, osladíme čekankovým sirupem a přidáme rozinky, které si předem naložíme do rumu. Nakynuté těsto ještě jednou propracujeme, rozválíme a nakrájíme na čtverce (cca 5x5 cm). Na každý čtverec vložíme náplň a zabalíme.

Buchty skládáme do vymazaného (nebo papírem vyloženého pekáče) vedle sebe. Buchty potřeme rozšlehaným žloutkem, aby se nám neslepily. Necháme ještě cca 20 minut vykynout. Buchty pečeme při 170 stupních cca 30 minut. Pokud by nám buchty připadaly málo sladké, můžeme lehce pocukrovat. Hmotnost hotového pokrmu 900 g, celkem 22 buchet (1 menší buchta cca 40 g = 440 kJ).

Recept vytvořil STOBklub (www.stobklub.cz).