Asijská kořeněná kachní prsíčka s citrónovou trávou a Bylinkovým máslem MEGGLE
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 80 g
- Kachní prsa 2 ks
- Malé lilky 200 g
- Citrónová tráva na špíz (můžete nahradit špejlí nebo jehlicí)
- Cibule šalotka nasekaná 3 ks
- Kořen galangal nasekaný 3 cm
- Rybí vývar 5 polévkových lžic
- Sojová omáčka 5 polévkových lžic
- Kokosové mléko 125 ml
- Třtinový cukr 2 polévkové lžíce
- Čerstvý koriandr nasekaný 1 polévková lžíce
- Kafírová limetka 1ks
- Bílý pepř
Příprava
Z kachních prsou odstraníme kůži a podélně je rozkrájíme na velmi úzké nudličky. Lilky omyjeme, odstraníme stonek a nakrájíme na kolečka. Kachní prsa a lilky navlékneme na špízy z citrónové trávy, proužky masa přitom několikrát přeložíme.
Přísady na marinádu (šalotku, kořen galangal, 3 lžíce rybího vývaru, 3 lžíce sojové omáčky, kokosové mléko, třtinový cukr, koriandr a pepř) dobře promícháme a špízy v ní necháme 30 minut marinovat.
Na limetkový dip si připravíme kůru a šťávu z limetek. Smícháme se zbylým rybím vývarem, sojovou omáčkou, cukrem a jarními cibulkami.
Špízy zprudka grilujeme ze všech stran a potíráme Bylinkovým máslem MEGGLE. Špízy podáváme s limetkovým dipem.
Tip:
Kafírové limetky jsou také thajská specialita, dle potřeby je můžete nahradit čerstvými limetkami.