Meggle Meggle

Předchozí Další

Asijská kořeněná kachní prsíčka s citrónovou trávou a Bylinkovým máslem MEGGLE

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 80 g
  • Kachní prsa 2 ks
  • Malé lilky 200 g
  • Citrónová tráva na špíz (můžete nahradit špejlí nebo jehlicí)
  • Cibule šalotka nasekaná 3 ks
  • Kořen galangal nasekaný 3 cm
  • Rybí vývar 5 polévkových lžic
  • Sojová omáčka 5 polévkových lžic
  • Kokosové mléko 125 ml
  • Třtinový cukr 2 polévkové lžíce
  • Čerstvý koriandr nasekaný 1 polévková lžíce
  • Kafírová limetka 1ks
  • Bílý pepř

Příprava 

Z kachních prsou odstraníme kůži a podélně je rozkrájíme na velmi úzké nudličky. Lilky omyjeme, odstraníme stonek a nakrájíme na kolečka. Kachní prsa a lilky navlékneme na špízy z citrónové trávy, proužky masa přitom několikrát přeložíme.

Přísady na marinádu (šalotku, kořen galangal, 3 lžíce rybího vývaru, 3 lžíce sojové omáčky, kokosové mléko, třtinový cukr, koriandr a pepř) dobře promícháme a špízy v ní necháme 30 minut marinovat.

Na limetkový dip si připravíme kůru a šťávu z limetek. Smícháme se zbylým rybím vývarem, sojovou omáčkou, cukrem a jarními cibulkami.

Špízy zprudka grilujeme ze všech stran a potíráme Bylinkovým máslem MEGGLE. Špízy podáváme s limetkovým dipem.

Tip:

Kafírové limetky jsou také thajská specialita, dle potřeby je můžete nahradit čerstvými limetkami.