Meggle Meggle

Předchozí Další

Ananasový Cheesecake s limetkou

Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou

K přípravě korpusu potřebujeme

  • 85 g Meggle másla
  • 220 g sušenek Lotus

K přípravě náplně potřebujeme

  • 500 g Meggle bezlaktózového tvarohu
  • 250 g Meggle zakysané smetany
  • 3 vejce a 2 žloutky
  • 180 g cukru moučka
  • vanilkový cukr
  • špetka citronové kúry

K přípravě ananasového pyré potřebujeme

  • 0,5 kg ananasu oloupaného
  • 100 g třtinového cukru
  • voda
  • limetka
  • želatina plátková

Příprava

V robotu rozdrtíme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs vložíme a zatlačíme do kulaté dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme v troubě 10 minut při teplotě 180 °C.

Vejce smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a vyšleháme. Do směsi přidáme tvaroh, zakysanou smetanu. Přidáme trochu citronové kúry a promícháme. Směs vlijeme do formy na korpus. Pečeme ve vodní lázni 30 - 40 minut na 160 °C.

Připravíme si ananasové pyré. Ananas oloupeme a rozemeleme, dáme do hrnce, přidáme cukr, podlijeme trochou vody a limetkovou šťávu a povaříme. Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat dle návodu cca 10 minut, za stálého míchání zahřejeme a vmícháme do pyré, rozmixujeme a přidáme kůrou z limetky.

Na upečený korpus navrstvíme vychladlé pyré. Dáme vychladit do lednice, ideálně do druhého dne.

Kulinářský tip Petry Vindyšové

Pokud máte obavy, že ovocné pyré nebude držet tvar, můžete do něj přimíchat jeden pudink.