Meggle Meggle

Předchozí Další

Tyrolské rösti se slaninou a Česnekovým máslem MEGGLE

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 100 g
  • Salátové brambory 750 g
  • Olej 2 polévkové lžíce
  • Snídaňová slanina na kostičky 100 g
  • Kysané zelí (580 ml) 1 sklenice
  • Velká cibule 1 střední
  • Instantní zeleninový vývar 1 kávová lžička
  • Pórek1/2 svazku
  • Sůl, černý pepř

Na ozdobu:

  • Petrželka

Příprava 

Omyté brambory vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Slijeme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej, brambory rozdělíme na 2 poloviny a postupně na pánvi opečeme dozlatova a dokřupava. Osolíme a opepříme, vyjmeme.

V rozehřáté pánvi osmažíme slaninu. Kysané zelí necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme podusit na pánev. Přidáme zelí a 200 ml vody. Přimícháme vývar a za stálého míchání dusíme tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří.

Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka. Brambory vložíme do pánve na kousky Bylinkového másla Meggle. Zahřejeme, aby se máslo rozpustilo. Opepříme a posypeme  pórkem a petrželkou.